Hopp til innhold

Vigilo med sølv i prestisjefylt kåring

Vigilo henter hjem sølv i Learning Impact Awards 2021, arrangert av IMS Global Learning Consurtium. Vigilo får prisen for sitt arbeid med å bekjempe tidstyvene i utdanningssektoren. Anerkjennelsen viser at Vigilo får internasjonal oppmerksomhet for sin kunnskap og innsikt i sitt arbeid med utdanning og teknologi.

Vigilo har siden oppstarten i 2008 jobbet med digitale løsninger for oppvekstsektoren hvor målet har vært å gjøre hverdagen enklere for sluttbruker. Fra første stund har fokuset vært å bruke teknologi som er innovativ og åpner for løsninger som man tidligere ikke har hatt mulighet til, samtidig som sikkerhet og personvern er ivaretatt.

Nyskapende læringsteknologi

Tildelingen av sølv fra IMS Impact Awards anerkjenner Vigilos nyskapende læringsteknologi og strategier i en pedagogisk setting. Av de prosjektene som gikk videre i årets konkurranse var det prosjekter som har vist stor innvirkning på personlig læring, forbedret administrativt arbeid og det digitale læringsøkosystemet. Konkurransen er åpen for alle som jobber med utdanning i hele veden. I år var det organisasjoner fra Australia, Canada, India, Japan, Luxemburg, Norge, Spania, Storbritannia, USA og Vietnam som nådde finalen, hvorav Vigilo fra Norge endte med sølv.

Den ideelle organisasjonen IMS Global Learning Consurtium utvikler teknologi hvis hovedmål er å skalere og forbedre teknologi i utdanning. Medlemmer i IMS er ledende leverandører, høyere utdanningsinstitusjoner, grunnskoler, videregående skoler og offentlige instanser. Sammen jobber disse for bedre undervisning og læring ved å samarbeide om interoperabilitet og adopsjonstiltak. Vigilo har vært medlem av IMS siden 2019.

Brukervennlige løsninger

Vigilo fikk pris på bakgrunn av utfordringene vi har løst med å omforme data fra kundens gamle SIS-systemer og kombinere disse med kontinuerlige oppdateringer i egen løsning og tilknyttede integrasjoner til offentlige registre. Disse dataene blir videre samlet og presentert enkelt og forståelig for brukeren. Brukeren er i dette tilfellet både ledere i skolen som buker informasjon fra Vigilo i sitt arbeid med vikarhåndtering og forvaltning i kommunene som samler informasjon om for eksempel fravær eller karakterer.

Anerkjennelsen er et resultat av det målrettede arbeidet våre høyt kvalifiserte medarbeidere har gjort for bedre og mer brukervennlige løsninger i utdanningssektoren.