Hopp til innhold

God jul fra Vigilo 🎄

Året som går mot slutten har vært innholdsrikt og spennende, og vi ønsker å dele noen av høydepunktene vi ser tilbake på.

Kunder over i drift 💥

Stavanger kommune har gjennom våren 2023 gjennomført gradvis innføring av løsningen og legger bak seg et år med mye godt arbeid i organisasjonen. Stavanger er først ut i landet med løpende barnehageopptak, og skal håndtere dette i Vigilo.

Vigilo bisto Alta kommune med opplæring for skoleledere og barnehagestyrere tidlig januar 2023, og kommunen var klar til å ta i bruk hele løsningen nesten umiddelbart.

Det gikk på rekordtid da Søre Sunnmøre IKT gjennomførte opplæring og innføring av hele Vigilo OAS. Fra samarbeidet signerte avtalen uken etter påske gikk det 44 arbeidsdager til alle syv kommunene var klar for full drift.

Trondheim kommune viste oss på Dialog 23 hvordan de har jobbet for å ta i bruk modul for Tilrettelegging for alle kommunale skoler og barnehager, og hvilke erfaringer de har. På nyåret gleder vi oss til å følge prosessen der også private barnehager skal ta i bruk verktøyet. Fra før av har Askøy og Melhus gjort mye bra arbeid i egne organisasjoner med samme verktøy, og vi gleder oss over at flere ser ut til å følge etter.

Ny funksjonalitet i 2023 🏫

2023 har vært et innholdsrikt år med flere forbedringer og videreutvikling av funksjonalitet. Barnehageopptaket er forbedret med flere filter, merking av søknader til Overflyttingsopptak og utbedringer av design. Barnehage har i tillegg fått nye roller: Pedagogisk leder, Fellesbruker og Rapporter.

Innsjekk og utsjekk på SFO ble i vinter oppdatert med nytt design og ny status På skole. SFO har fått ny rolle Fellesbruker.

Skole har fått funksjonalitet for overføring av fravær og vurdering ved overflytting av elever internt i kommunen. Det er gjort utbedringer slik at enheten selv kan håndtere endringer i elevens utdanningsløp og om eleven er hospiteringselev. Skole har også fått tre nye roller: Rådgiver, Leder SFO, Bibliotekar.

På overordnet forvaltningsnivå er det lansert mulighet til å slette meldinger. En endring som har vært etterlengtet hos mange.

Modul for Tilrettelegging har fått flere forbedringer etterspurt av våre kunder, blant annet overføring av dokumenter mellom enheter og forhåndsvisning av dokument.

I app har vi lansert mulighet til å melde på til møter og påmeldinger, mulighet for å motta fraværsvarsel og støtte for landskap. På nyåret ser vi frem til flere nye designforbedringer som vil løfte appen enda et hakk opp. I skrivende stund er appen vurdert med 4/5 stjerner i App Store og 3.6/5 i Google Play. Sammenligner vi oss med andre kommunikasjonsapper i samme sjanger er dette gode tall, og vi takker for tilliten.

Ved siste lansering nå i desember lanserte vi også siste forbedringer knyttet til universell utforming. Vigilo imøtekommer nå alle myndighetenes krav om universell utforming.

Dialog med kunder 💬

Vi har gjennom året jobbet for å sikre systematisk kundemedvirkning i videreutvikling av Vigilo OAS. Her er Fagråd og Kunderåd sentrale arenaer hvor vi treffer våre kunder og brukere. Takk til deg som bidrar med din kunnskap og ditt engasjement her.

Dialog23 ble gjennomført i november. Konferansen arrangeres årlig i Haugesund og hadde i år representanter fra nesten samtlige av Vigilos kommuner og kommunesamarbeid. Fra konferansen tar vi blant annet med oss:

🦸🏼 Tilrettelegging i skole og barnehage fremdeles skal være i fokus. Vi skal heie på hverandre og dele både kunnskap og gode maler/verktøy.

📚 Gode innspill til videreutvikling og justeringer som kan gjøre Vigilo til et enda bedre og effektivt administrasjons- og kommunikasjonssystem.

🗣️ Det er fortsatt behov og ønske for gode samarbeidsarenaer hvor det er rom for å snakke med hverandre og dele erfaringer og kunnskap. På nyåret åpnes det for påmelding til dagskonferanse på Østlandet våren 2024, og Midt-Norge høsten 2024.

Dialog24 arrangeres i Haugesund 13.-15. november 2024.

God jul

Takk for nok et innholdsrikt år til alle våre kunder.

Vi er takknemlige for alt vi fikk ta del i i 2023. Vi ser fram til å fortsette det gode samarbeidet i 2024. En riktig god jul og et godt nytt år ønskes alle våre kunder og brukere.

Måtte det kommende året bli fylt med nye muligheter!

 

Hilsen alle oss i Vigilo!